“Türkcənin müasir vəziyyəti” adlı elmi seminar

14.05.2018

Türkiyənin Hacəttəpə Universitetinin professoru Şükrü Haluk Akalın  Bakı Avrasiya Universitetində“Türkcənin müasir vəziyyəti” adlı elmi seminar keçirilmişdir. Seminarda  eyni zamanda Dilçilik İnstitutunun direktoru, akademik Möhsün Nağısoylu və universitetin Türk və xarici ölkə filologiyası kafedrasının professor müəllim heyəti də iştirak etmişdir.

Müasir dilçiliyin problemləri ilə bağlı geniş müzakirələrdən sonra, hər iki alim universitetin müəllim və tələbələrinin çoxsaylı sualları cavablandırmışlar.  Seminardan sonra qonaqlarla görüşən Bakı Avrasiya Universitetinin Beynəlxalq əlaqələr üzrə prorektoru Səyavuş Qasımov, 2019-cu ildə  keçirilməsi nəzərdə tutulan türk dilinə həsr olunmuş beynəlxalq konfransın detalları  barədə   müzakirələr aparmışlar.