Bakı Avrasiya Universitetində Cumhuriyyətin 100 illiyinə həsr olunmuş Sempozium keçiriləcək.

10.09.2018

22-24 noyabr 2018-ci il tarixdə Bakı Avrasiya Universiteti,Hacettepe Universiteti və Yeni Türkiyə Strateji Araşdırmalar Mərkəzinin təşkilatçılığı ilə “Azərbaycan-Türkiyə Dil və Mədəniyyət Əlaqələri” adlı Simpozium keçiriləcək. Bakı Avrasiya Universitetində reallaşdırılacaq sempoziumda Azərbaycan-Türkiyə əlaqələrinin dil, mədəniyyət məsələlərinə dair mövcud vəziyyət,eləcə də gələcək perespektivlərin qiymətləndirilməsi ilə bağlı, elmi məruzələrin təqdim edilməsi hədəflənmişdir. Təqdim ediləcək məqalələrdə dil, mədəniyyət, ədəbiyyat, tarix, incəsənət, musiqi, folklor, siyasət və s. sahələrdə əlaqələrin hansı istiqamətdə inkişaf etdirilməsində yeni və orijinal baxışların ortaya qoyulması nəzərdə tutulur. Sempoziumun elmi sessiyaları 22-23 noyabr tarixlərində Bakı Avrasiya Universitetinin əsas korpusunda keçiriləcək . Sempoziumda iştirak edəcək akademik heyət 28 Sentyabr 2018-ci ilə qədər 250 sözdən ibarət Türk və İngilis dillərində azturks2018@gmail.com ünvanına xülasə təqdim etməlidirlər.

Ətraflı