Bakı Avrasiya Universitetində ustad dərsi: “Məmməd Cəfər Cəfərov romantizminin tədqiqatçısı kimi”

27.11.2019

Noyabrın 27-də Bakı Avrasiya Universitetinin ümumi filologiya kafedrasının təşkilatçılığı ilə “Məmməd Cəfər Cəfərov romantizminin tədqiqatçısı kimi” mövzusunda ustad dərsi təşkil olunub.

Universitetdə filologiya üzrə elmlər doktoru, professor Kamran Əliyev tərəfindən keçirilən ustad dərsdə filologiya üzrə elmlər doktoru, professor Məmməd Cəfərin elmi yaradıcılığından və müəllimlik fəaliyyətindən bəhs edilib. Universitet illərində, aspirantura dövründəki xatirələrini bölüşən Kamran Əliyev Məmməd Cəfərin müəllim və tədqiqatçı kimi portretini canlandırıb. Həmçinin Romantizm cərəyanı ilə bağlı araşdıran ilk müəlliflərdən olan Məmməd Cəfərin bu sahədə gördüyü əhəmiyyətli işlərdən danışılıb.