Elanlar

2024-cü il üçün Fəlsəfə doktoru proqramı üzrə doktorantura və dissertanturaya QƏBUL

2024-cü il üçün Fəlsəfə doktoru proqramı üzrə  doktorantura və dissertanturaya  QƏBUL
  • 18 Apr 2024

Azərbaycan Respublikasının Elm və Təhsil Nazirliyi

Bakı Avrasiya Universiteti 2024-cü il üçün fəlsəfə doktoru proqramı üzrə

doktorantura və dissertanturaya

QƏBUL ELAN EDİR

Doktoranturaya və dissertanturaya qəbul Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabinetinin 27 mart 2024-cü il tarixli 163 s nömrəli sərəncamı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan Respublikasının ali təhsil müəssisələrinin, elmi müəssisə və təşkilatların 2024-cü il üçün doktorant və dissertant hazırlığı üzrə qəbul planları”na əsasən aşağıdakı ixtisaslar üzrə  aparılır.

İxtisasın şifri

Elm sahələri və ixtisaslar

Qəbul planı

Doktorantura (qiyabi) üzrə

Dissertantura üzrə

Ekonometriya: iqtisadi statistika

Ümumi iqtisadiyyat

Sahə iqtisadiyyatı

Azərbaycan dili

German dilləri

Beynəlxalq münasibətlər

Siyasi institutlar və sistemlər

Siyasi nəzəriyyə

Cəmi:

4

1. Doktorantura və dissertanturaya ali təhsili olan (ali təhsil pilləsinin magistratura səviyyəsini bitirən, yaxud təhsili ona bərabər tutulan) Azərbaycan Respublikasının vətəndaşları, əcnəbilər və vətəndaşlığı olmayan şəxslər müsabiqə əsasında qəbul olunurlar. Fəlsəfə doktoru proqramı üzrə doktoranturada qiyabi və dissertantlıq yolu ilə təhsil 4 ildir. Təhsil ödənişlidir, təhsil haqqı doktorant və dissertantla bağlanmış müqavilə əsasında müəyyənləşdirilir.

2. Doktorant qəbulu xarici dil, fəlsəfə və ixtisas fənni imtahanlarının nəticəsi əsasında keçirilir. Xarici dil imtahanından müvəffəqiyyətlə keçən şəxslər fəlsəfədən imtahana buraxılırlar. Fəlsəfədən məqbul alan şəxslər ixtisas imtahanına buraxılırlar. Xarici dildən imtahanda iştirak etməyənlər fəlsəfə üzrə imtahana, fəlsəfə üzrə imtahanda iştirak etməyənlər isə ixtisas fənnindən imtahana buraxılmırlar.

3. Dissertant kimi təhkim olunmaq istəyən şəxslər, bir qayda olaraq, azı iki il elmi və ya elmi-pedaqoji iş stajına malik

olmalıdırlar.

4. Dissertantlıq yolu ilə “Fəlsəfə doktoru” elmi dərəcəsi almaq istəyən şəxslər xarici dildən qəbul imtahanı verirlər.

5. Doktorantura və dissertanturaya sənədlərin qəbulu: 16 aprel - 15 may 2024-cü il tarixlərində keçirilir.

6. Doktorantura və dissertanturaya sənəd qəbulu “Təhsil Mərkəzləşdirilmiş İnformasiya Sistemi” (TMİS) vasitəsilə elek-

tron qaydada keçirilir. Namizədlər Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin portal.edu.az saytına daxil olub, orada

“Ali və orta ixtisas təhsil müəssisələrinə təhsilalan qeydiyyatı” xidmətini seçərək qeydiyyatdan keçirlər.

Digər Elanlar