Bakı Avrasiya Universitetinin tələbələri Quba "Soyqrım Memorial Kompleksi"-ni ziyarət ediblər.

• 31 Mar 2022

Bakı Avrasiya Universitetinin müəllim və tələbələrdən ibarət bir qrup nümayəndə heyəti 31 Mart - Azərbaycanlıların Soyqırımı Günü münasibətilə Quba Soyqırımı Memorial Kompleksini və ərazidəki kütləvi məzarlığı ziyarət ediblər.

Ziyarət çərçivəsində yerli tələbələrimizlə yanaşı müxtəlif ölkələri təmsil edən,eyni zamanda   BAAU-da təhsil alan əcnəbi tələbələrdə soyqırım qurbanlarının xatirəsini ehtiramla yad ediblər.

Qeyd edək ki, əcnəbi tələbələrə məzarlığın 1918-ci ildə ermənilərin yerli dinc əhaliyə qarşı törətdikləri soyqırımı ilə bağlı olduğnu ,eləcədə ermənilərin ölkəmizə qarşı apardığı Quba soyqırımı məzarlığı haqqında ətraflı məlumatlar verilib,